Lissom regn

Udkom i 2015 på forlaget mellemgaard

Romanen beskriver en opvækst i 1960’erne og 1970’ernes provinsdanmark. Historien fortælles ikke direkte kronologisk, men i netop de små glimt, man husker sin barndom i. Lotte Lykke Frederiksen skriver stærkt og medrivende, og man husker med både smerte og glæde sin egen barndom, når hun fortæller.

Selvom sproget er let og fabulerende kommer vi i kontakt med det skrøbelige ved barndommen og ved eksistensen i det hele taget. Stemningerne skifter løbende – lissom regn – fra det triste og tunge til det lette og livgivende og med en selvironi, der får en til at trække på smilebåndet.

Uddrag

Jeg trækker maven ind. Den stritter alligevel, men lidt hjælper det da. Jeg småløber henover de hvide fliser, åbner døren til svømmehallen – den lidt koldere luft vælter mig i møde, jeg fryser allerede. Så står jeg på kanten af det dybe. Svømmelæreren holder om min mave. Af alle dage skal der øves hovedspring i dag. Alle de andre har allerede sprunget, men jeg nægter. ”Du vil synes, det er sjovt, bagefter,” siger svømmelæreren. Det er noget af det dummeste, jeg nogensinde har hørt.

Lissom regn er udkommet som lydbog, indlæst af Signe Skov