Om Lotte

Lotte Lykke Frederiksen er født i Varde i 1960. Hun er uddannet psykolog og cand.mag. i Engelsk fra Københavns Universitet. Lottes første udgivelse er en fagbog om Helende historier i terapi, som udkom i 2013.

I 2015 debuterede hun med den delvist selvbiografiske roman lissom regn, der foregår i 1960’ernes og 1970’ernes provinsdanmark. Romanen blev godt modtaget på bibliotekerne og i lektørudtalelsen skriver Camilla Sejerø, at de fleste læsere vil kunne genkende følelser og sansninger fra deres egen barndom.

I 2018 udkom Familien Ifraeems blå øjne, der er en roman om en dansk/pakistansk familie, der rives over i to, da den ene af de to søstre bryder med både sin far og sin søster.

I 2021 udkom Ånden på Nørre Nissum, der en roman om en lille mand, der kæmper for at blive til noget. Han har fået tilnavnet “Glade Hansen”, men det er ikke altid let at være ham, hverken i København eller i det vestjyske. Alligevel får han sat de utroligste ting igang. Og det siges, at hans glade iver stadig lever videre i Nørre Nissum.

I 2022 udkom Blandt fugle, der handler om en kvinde midt i livet, der kæmper med at finde sig selv og være en del af et lille ø-samfund. Hun søger hjælp i naturen på den ø, hvor hun bor og i sine venskaber. Hun længes efter at flytte, men det viser sig at være knap så let.

Lotte Lykke Frederiksen er optaget af mødet mellem mennesker, de misforståelser der opstår, kærligheden, savnet, kampen for at høre til i familien, i samfundet. Lotte kan lide at lege med sproget og hendes udgivelser er eksempler på forskellige former for skrivestil.

Se udgivelser her

pic